Dagens bibelvers:


Ønsker seg ny miksepult i bursdagsgave

Hallo Kragerø feirer i disse dager 20 år. Sendingen den 2. april vil markere dette. Blant gjestene i studio finner vi tidligere programledere, redaktører og ordfører.

31.03.2009

Hallo Kragerø feirer i disse dager 20 år. Sendingen den 2. april vil markere dette. Blant gjestene i studio finner vi tidligere programledere, redaktører og ordfører.


Torsdagens sending vil bestå av intervjuer, ønskeplater, mimring og hilsner på lufta. Kaffe og kaker blir servert til de som kommer innom studio. Det vil også bli sendt klipp fra den første sendingen som var 16. april 1989.
- Og så håper vi lytterne ringer inn og kjøper lodd i jubileumslotteriet, sier redaktør Håkon Nordal.
Og han forteller videre om radioen, som han bruker mye av sin fritid på.
- Hallo Kragerø er en liten nærradio i Kragerø. Det er en såkalt nisjeradio. Det er i allefall det Medietilsynet har valgt å kalle de kristne og andre små aktører i radiomarkedet. Vi er alene i Kragerø og kan disponere tiden som vi vil, men har per i dag 38 sendetimer i uka, 44 uker i året. Det er økonomien som begrenser sendetiden. Derfor tar Hallo Kragerø også i år sommerferie, med mindre noen melder seg til å sende sommerradio da.

Finansiering
- Tidligere programmer betalte sendeleie ved å selge andelsbrev, bl.a. Kjekt å ha, Bjørns platemix og Øyvinds musikkhjørne. Vi har hatt litt sponsorer og reklame, vi har levd på bingo i mange år, men nå er det rett og slett kontingent fra støttemedlemmer, gaver, kollekter og lotterier som gir oss inntekter. Vi er avhengige av å få flere støttemedlemmer for ikke å gå i underskudd i enda et år.
- Hva sender dere?
- Vi ønsker å ha varierte sendinger hver dag. I vedtektene for stiftelsen står det at Hallo Kragerø skal være en radio for Kragerø kommune. De som har sendinger i dag er Sannidal menighet, Frikirken, Elim pinsemenighet og Metodistkirken. I tillegg har vi Tore Fredriksen med countrytimen og noen ungdommer i lørdagspraten. Vi får også programmer fra bl.a. Norea mediemisjon og Kristen riksradio. Mest av alt ønsker vi programmer med lokalt innhold og lokale programledere.
- Har du noen konkrete planer for jubileumsåret?
- Foruten jubileumssendingen 2. april er vi i startgropa for å planlegge en markering for medarbeiderne i radioen også. Det er på tide at vi samles for å ha det hyggelig sammen. Vi jobber stadig med å få flere direktesendinger på lufta. Vi har per i dag ca. 35 programmer i løpet av en uke, men ikke alle er direktesendte.

Påskekryss
- Nyhet i år er en uke med påskekryss. Vi har også på planen sendinger med Jimmy Åsen som plateprater.
- Du har vært redaktør i litt over fem år, liker du arbeidet som redaktør?
- Jeg sa tidligere at jeg skulle sitte konsesjonsperioden ut. Forrige periode ble stadig utvidet med et halvt år om gangen, så det har stadig blitt flere år. Men nå er vi inne i ny konsesjonsperiode og den varer til ut 2015. Jeg blir rikt velsignet gjennom redaktørarbeidet og kontakten med lyttere og medarbeidere betyr mye for meg. Jeg har et godt styre i ryggen og gode medarbeidere. Ingen er lønnet i stiftelsen, men vi regner med ca. ett årsverk i frivillig innsats. Hallo Kragerø blir nok å høre på lufta så lenge helsa holder.
- Hva mener du med det?
- Nei, vi er friske vi, men utstyret trenger en oppjustering. Miksepulten er over 20 år og hører snart hjemme på Berg.
- Hva ønsker radioen seg i bursdagsgave?
- Først vil jeg takke for jubileumsgaven fra Kragerø Blad Vestmar. Det er utstyr som ble brukt i sommerradioen for å avvikle direkte intervjuer fra gata, med mikrofoner og mobiltelefon. Så vil jeg takke alle som står på hver uke for radioen, med planlegging av programmer, gjennomføring av sendinger, telefonvakter og teknikere. Men det som radioen sårt trenger, foruten flere medarbeidere og støttemedlemmer, er som nevnt en ny miksepult. Den har tjent oss godt, men det er ofte problemer med at lyden forsvinner fra forskjellige kanaler. Jeg er veldig takknemlig for at folk står på med sine sendinger, særlig de som sitter alene, på tross av at det er tekniske svikter. Så ja, en ny miksepult ferdig installert er på toppen av lista.
Alle nyheter
Siste nytt


Det har vært 89601 besøkende siden 10.11.2006
Webmaster: Øyvind Eriksen